Friday, July 21, 2006

Back to linux.

Noniin, nyt on taas uusi päivä ja uusi puhdas linux alla.

Meni viikko windowsin puolella Prey:n ja parin muun pelin parissa. Nyt siirryin takaisin Ubuntun käyttöön. Asentelin koko höskän uusiksi, kun gnomen ikkunapaneelit tilttaili koko ajan ja muutenkin systeemissä oli muutamia näkyviä ja häiritseviä virheitä.

http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi/ löysin aivan loistavia ohjeita, tästä kiitos kommentoijille.

Ubuntun distro on vieläkin sama, mutta nyt tiedän jo jotain siitä, mitä kannattaa ja mitä ei kannata asentaa.
Löysin mielestäni erinomaisen sources.list-ohjelmavarastolistauksen, jolla saa kaikki tarpeelliset ja tarpeettomat päivitykset Ubuntuun(tuon ubuntuwikin listauksessa kaikki eivät toimineet ja esimerkiksi w32codecs puuttui kokonaan/varasto oli siirtynyt muualle)
edit: Tämä ongelma on korjattu. Käy hakemassa korjattu listaus Ubuntuwikistä.

Tässä kaikille kiinnostuneille minun listaukseni(käyttäkää omalla vastuulla).


Yllätyksekseni tämä listaus päivitti myöskin Xgl:n ja nyt Ubuntuni näyttää entistä paremmalta. Päivitys poisti myöskin tarpeen käyttää näppäimistöä Xgl:n kanssa. Kaikki toiminnot voi tehdä hiirellä, joskin opetteluun menee tovi. Kirjoittaminen toki tapahtuu vieläkin näppäimistöllä.


Tää kuutio on tosi viilee:
















Ehkä hieman turhakin toiminto:

3 Kommentit:

Anonymous Anonymous Sanoi...

Itselläni on vähä samanlainen "projekti" menossa kuin sinulla, eli Ubuntuun tutustuminen ja sen opetteleminen. Olikin hyvä, että tämän blogin löysin, niin varmasti löydän täältä hyviä vihjeitä.

8:03 AM  
Anonymous Anonymous Sanoi...

Wikikirjan pakettivarastolistauksessa oli PLF-varaston peilipalvelin, joka tökki. Siihen on nyt vaihdettu primary-osoite (http://doc.ubuntu-fr.org/doc/plf). Nyt pitäisi toimia kunnolla.

3:20 PM  
Anonymous Anonymous Sanoi...

Kiitti, tosta pakettivarastolistauksesta oli apua, sain amarok 1.4 version sillä asennettua.

XGL on kieltämättä aika viilee, mutta jäätyy mun ikivanhalla ATI:lla aika tyylikkäästi ;)

Kiitti tästä blogista, tätä oli mielenkiintoista lukea ja sainkin tästä pienen kipinän asentaa Ubuntun koneelleni vihdoin, josta saatan kirjoittaa omassa blogissani lisää. Kirjoittele lisää, jos kerkeät, meikäläinen ainakin lukee.

12:04 PM  

Post a Comment

<< Home